Ingvild Tennfjords store vinreise

Hun er journalisten som sa opp jobben, ble sommelier, forfatter og vinskribent. Nå har hun solgt leiligheten og tatt hele familien med på en et år lang vinreise.

Ingvild Tennfjord
Ingvild Tennfjord på trammen i Italia © Tennfjord

– Du kan reise med vin, men du kan også reise i vin, forteller Ingvild Tennfjord. Den nyslåtte vineksperten har nylig lansert sin andre vinbok, Bobler! Smaken av fest.

Tennfjord har trent seg opp til å kjenne duften av sol i glasset, gjette druer og land. – Det kan du også klare!, mener hun. – Myten om vin er at det bare er for de smarteste og rikeste. Det er tull. Alle vi som nyter og smaker har en verden som venter på oss.

Merk: Dette intervjuet er fra 2014

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å bli sommelier?

Jeg ville så gjerne lære mer om vin, men ga opp gang på gang. Miljøet virket så lukket. Ordene de brukte så vanskelige. Etter noen år ble jeg irritert og lei. Vin er ikke kvantefysikk heller. Så da sa jeg opp jobben for å lære så mye jeg kunne i Norge. Det ble starten på et vidunderlig eventyr som har forandret mitt liv.

Hva er din mest minnerike boble-opplevelse?

Første gangen han som skulle bli mannen min besøkte meg i Norge hadde han med en flaske champagne. Da tenkte jeg for første gang at denne mannen gjerne kunne bli en stund. Vi var så lykkelige at vi nesten gråt. Noen år senere fant vi samme flasken igjen. Billig supermarked-skvip. Det spilte ingen rolle da.

Har du en favoritt blant musserende viner?

I fem måneder forsøkte jeg å smake meg gjennom det norske markedet for bobler. Da oppdaget jeg hvor mye vi har tilgjengelig. Det er et hav av nytelse på flaske du kanskje aldri har hørt om en gang. Så fremfor favorittene forsøker jeg så ofte jeg kan å smake noe nytt. Prøv du også!

Kan du gi noen tips til de beste vingårder for å prøvesmake musserende vin?

Stuen din! De største opplevelsene for virkelig å smake og nyte bobler er hjemme hos deg selv. Når du reiser og besøker vingårder handler det om menneskene, jorden, været og årgangen. Smaken? Den nytes best på egen hånd.

Kan du si noe om dine planer for inneværende år, med reiser rundt i vinland?

Vi har solgt leiligheten vår i Oslo. Mannen min har tatt permisjon og ungene er tatt ut av barnehagen. Nå reiser vi et år i vinland, for å smake, se, forstå og utforske. Akkurat nå bor vi i Piemonte i Italia. Snart vender vi nesen mot Australia og New Zealand, Chile, Argentina før vi runder av i Frankrike – med et laaangt studieopphold i Champagne.

Hva liker du best med området du har besøkt i løpet av reisen så langt?

Italia forandrer oss som familie. Nå har jeg unger som gestikulerer dramatisk når de snakker, løper rundt på piazzaen til ti om kvelden, og krever gelato hver dag. Jeg elsker italienernes lidenskap for mat og nytelse. Hele samfunnet er innrettet etter akkurat det.

Du er for tiden i Piemonte. Hvorfor bør man dra hit?

Mens Toscana er blitt turistifisert, er Piemonte ujålete og herlig. Her er landsbyene små og krokete, folk arbeider med jorden og vinmakerne vil gjerne ha besøk. Det finnes 21 000 vindyrkere i området. De fleste spesialiserer seg på nebbiolodruen, som gir fantastiske viner du kan drikke nå eller legge i kjelleren. Kom! Smak!

Bortsett fra bildet øverst, er alle fotos ved Ingvild Tennfjord. 

Interessert i å lese om vinreiser? Her er mine artikler om det:


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. fin, fint intervju, mette! og jeg som er så glad i vin – dette kunne ikke blitt bedre llørdagslesning! dog blir jeg «litt» misunnelig når jeg ser at hun skal til new zealand. var der med samboeren for 1 1/2 år siden hvor kjørte gjennom landets «wine trail» og smakte oss frem i hver by – helt fantastisk!
    har den første boken hennes (den er bra!), så må vel skaffe meg #2 også 🙂
    ha en fin helg!
    klem etta

  2. Takk for hyggelig tilbakemelding, Henriette 🙂 Kjenner det frister med en tur til New Zealand, jeg også …

error: Content is protected !!