Fra vingård til vingård i New York

Fra vingård til vingård i New York

Mindre kjent enn det californiske vindistriktet, men Long Island i New York er nå en førti-åring med økende anerkjennelse. Vi dro fra vingård til vingård i New York. 

En biltur unna New York City ligger Long Island med to halvøyer. South Fork, med det kjente området Hamptons, der de rike og berømte gjerne tilbringer helger og sommerferiene sine. 

Og North Fork, der vi skal nå. Det er her vi finner rundt 50 vingårder som over årene har dyrket frem stadig mer anerkjente vinsorter.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Velkommen til New York
Velkommen til New York

Fra vingård til vingård i New York

Vinene i dette distriktet har møtt stadig større anerkjennelse de senere årene. En god grunn til å dra rundt fra vingård til vingård i New York, nærmere bestemt på halvøya som kalles North Fork på Long Island. Her kan du smake deg frem blant dette områdets 50 vingårder.

Vingården Sparkling Pointe
Vingården Sparkling Pointe

Long Island Wine Trail

Vi startet i nord ved ferjeleiet ytterst på tuppen, og kjørte sørover.  Long Island Wine Trail går hele veien fra Aquebogue til Greenport, gjennom rundt 50 vingårder, der flesteparten av dem ligger langs de parallelle rutene 25 og 48. De aller fleste vingårdene holder åpent for besøkende, så her er det bare valgets kvaler som stopper en. Merk at det gjerne koster en liten avgift for å delta på smaking. For større grupper er det lurt å forhåndsreservere.

Dette er tre av de vingårdene vi stoppet på. Alle tre er opptatt av miljøperspektivet rundt vindyrking, og har uttalte planer rundt hva som gjøres i den forbindelse.

Bedell Cellars

Bedell Cellars regnes for å ha noe av det beste av rødt vin på Long Island. Det er bare å se til skryteveggen – her er det nok av utmerkelser for vinen de har produsert i en årrekke.

Adresse: 36225 Main Road, Cutchogue| www.bedellcellars.com

Sparkling Pointe

Som navnet tilsier: her får vi smake på sprudlende vin. Denne anerkjente vingården lager musserende viner etter det de kaller Méthode Champenoise Sparkling Wines.

Adresse: 39750 County Road 48, Southold | http://www.sparklingpointe.com

One Woman Wine & Vineyards

Claudia Purita vokste opp på familiens gård i Calabria, Italia. Etter en karriere i restaurant-bransjen på Long Island, har hun valgt å returnere til sine røtter – da med å dyrke vin her i staten New York.

5195 Old North Road, Southold | http://www.onewomanwines.com Old North Road

Fra vingård til vingård i New York

Reise rundt på North Fork, Long Island:

Vi dro til North Fork fra den lille øya Shelter Island, som ligger midt mellom sørtuppen og nordtuppen av Long Island. Men denne turen er helt fin å kombinere med en tur til New York. Det tar et par timer å kjøre fra Manhattan til tuppen av North Fork, sannsynligvis noe lenger med trafikk. Det er også mulig å legge inn en overnatting i området, før en retur til New York igjen.

Andre muligheter er å reise på en organisert vintur, der andre tar seg av reservasjon av vinsmaking og kjøring. Det finnes flere som tilbyr vingårdsturer. Da kan også alle som er med tur bli med på selve vinsmakingen.

Tips: Er du i New York og vil dra hit på dagstur, er det fullt mulig. Dette er en guidet dagstur med vinsmaking og vingårdsbesøk på Long Island

 Flere reisetips fra Long Island:

Flere reisetips fra New York


Vil du lese flere av mine artikler om vin, vinsmaking og vingårdsbesøk?


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Vingårder i New York altså! Det hadde jeg ingen anelse om! Nå vet i hvert fall jeg hva jeg skal gjøre neste gang jeg tar turen over til NY! Takk for supert tips!

error: Content is protected !!