Sov som en konge på Losby Gods

Kunne du tenke deg å overnatte i selveste Kong Haakon VII’s seng, i et vakkert gods på landet – kun en kort kjøretur fra Oslo sentrum? Da bør du vurdere å sjekke inn på Losby Gods. 

Den fine spisestuen er fortsatt hyppig i bruk. Foto: Mette S. Fjeldheim
Den fine spisestuen er fortsatt hyppig i bruk.

Tykke tømmervegger, lysekroner, vakre tapeter og vinduer. Friske blomster, nydelig mat, fyr i peisen og tente lys. Midt i naturen, 20 minutter med bil fra Oslo, ligger Losby Gods, en storgård med historie og tradisjoner fra midten av 1800-tallet. Som datidens festligheter loves det også i dag gjestfrihet. Og det får vi. Det, og nydelig mat og god drikke.

Fint å starte dagen med frokost i slike omgivelser … Foto: Mette S. Fjeldheim
Fint å starte dagen med frokost i slike omgivelser …

Bygget på det store området i Lørenskog ble ført opp av trelasthandler Meyers familie, og ble bygget på 1000 kvm med ballsaler, jaktsalonger og overnattingsrom til de mange som gjestet godset fra hovedstaden Christiania. Til og med Kong Haakon tilbrakte mye av sin tid her – og overnattet på det spesiallagede rommet i tredje etasje, hvor hans himmelseng fortsatt er i bruk.

Losby Gods

Den siste som bodde der, var enkefru Kathrine Boeck, som etterlot sitt gods til slektninger i mangel på egne barn. Etter å ha stått tomt i 40 år, ble Losby Gods åpnet i 1999, kjøpt opp og renovert av familien Fjellheim. I dag er Losby Gods medlem av De historiske hotell og spisesteder og tilbyr golf på to golfbaner; den 18-hullsbanen Østmork, designet av Peter Nordwall, og 9-hullsbanen Vestmork.

Losby Gods

Losby Gods

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!