Norge i mai – den beste tiden!

Det finnes ikke noe vakrere og bedre sted å være enn, nettopp, i Norge i mai. Det er i hvert fall min oppriktige mening. 

For det er da alt skjer: parkene er blitt grønne, knuppene  springer ut, bjørka lyser ung og frisk, kirsebærtrærne pynter opp bygater og – ikke minst – vi nordmenn er generelt på vårt beste (med mindre vi sliter med pollen allergi).

Om våren er vi som blidest, gladest, lykkeligst og – vi vet vi har det beste i vente: langhelger, sommerferie og lange, lyse netter. Og hele tiden med det evige håpet om en fin sommer, med varme dager og sol, båtliv på fjorden og grillings i parken.

Nettopp derfor elsker jeg

Norge i mai

Det er på denne tida av året jeg våkner grytidlig av fuglekvitteret, selv midt i byen. På landet driver hakkespetten og hakker på samme lyktestolpe, standhaftig og uten effekt, år for år. Hvitveisen blomstrer her fortsatt, epletrærne står brud, og syrinene lar vente på seg, men med lovnad om å bringe blomsterglede og dufter når andre er på hell.

Bier og kryp har våknet fra vinterdvalen: det våkner til liv over det hele.

Det er også da jeg setter aller størst pris på å tilbringe så mye tid som mulig her til lands – og mest mulig tid ute. Det er nå jeg sover minst. Jeg vil ha det hele med!

Det er derfor jeg også har måttet takke nei til flere spennende inviasjoner til presseturer utenlands denne måneden. Mai er fylt med helt andre planer knyttet til både jobb, men også reise – nettopp her til lands. For mai er også den vakreste tida å reise rundt i Norge. For min del, særlig vestover. Som jeg gjorde helt i begynnelsen av mai måned, til Haugesund og fjordene innenfor.

Film fra kjøreturen over E134 i fjor sommer (1,5 minutt). Ikke  sant det er flott?!

Om ikke lenge tar vi bilen over fjellet igjen, denne gang via Geilo, med innlagte avstikkere, i retning min gamle studieby Bergen. 

Jeg skal også innover fjordene i vest, og få et gjensyn med vakre Hardanger, blant annet.

Og jeg skal oppsøke steder jeg ennå ikke har vært – bare skrevet om. For da jeg på oppdrag av Fjord- Norge satt ved fjorden i vest sommeren 2015 med et større tekst-oppdrag for dem, skrev jeg meg helt bort i de vakre topp-attraksjonene i Fjord-Norge. Flere av dem har jeg selvsagt opplevd selv – jeg er jo tross alt vestlending. Men langt fra alle. Og lista er lang. Jeg rekker heller ikke alt i denne omgang, selvsagt. Men inspirert av fjorårets oppdragsgiver skal jeg nå endelig gi meg i kast med noen flere av Norges vakreste perler. Jeg håper bare været holder seg sånn noen lunde 😉

Sørfjorden og Lysefjorden som dere ser under, har jeg imidlertid besøkt før – og gjentar det mer enn gjerne!

Vil du bli med på ferden vestover? 
Følg Norges-opplevelser på Snapchat. Du finner meg som reiselykke! Her kommer det glimt av Norge i tiden fremover. Du finner også @reiselykke på Instagram, Twitter og Facebook

-> Reiserute, beste tips, fotos og opplevelser kommer selvsagt her på reiselykke.no litt senere.

Flere artikler fra Norge på Reiselykke

Er Norge i mai også din favoritt? Eller foretrekker du Norge på vinterstid, kanskje? Jeg hører gjerne fra deg! 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

6 Comments
  1. Norge er det vakrest i mai! Jeg har virkelig savnet de lange lyse kveldene! Vestlandet er helt magisk! Har hatt mange sommerferier i Fjord Norge, og det er blant de beste minnene fra barn og ungdomstiden. Gleder meg til se mer av fantastisk Vestlandet her på reiselykke! 🙂

  2. Herlig innlegg! Jeg er så enig, våren er det flotteste tiden 🙂 Jeg har selv gjort sommeren 2016 til mitt lille «gjenoppdag Norge»-prosjekt, så gleder meg til å utforskere hjemlandet nærmere 😀 Vi er heldige som bor her vi gjør!

  3. Hei Pauline

    Så hyggelig du legger igjen en kommentar her 🙂 Ja, det er herlig med de lange, lyse kveldene! Så hyggelig å høre. Jeg gleder meg til å utforske både kjente og mindre kjente trakter i tiden som kommer.

  4. Takk, Renate! Å, så spennende – gleder meg til å høre mer om hvor sommeren tar deg her til lands! Enig – vi er heldige så har så vakker og variert natur rundt oss 🙂

  5. Godværsdager i mai er herlige og vakre! Selv midt i Oslo blomstrer kirsebærtrær og senere syriner, og forvandler en vintergrå by til et hyggelig sted. Jeg reiser jo ofte litt på senvåren og/eller sommeren, men det aller beste er egentlig å reise mest mulig i vinterhalvåret for å kunne nyte de fleste ukene i Norge når det er varmt og herlig her.

  6. Ja, det er så vakkert om våren! Enig i at det ideelle ville vært å reise mer utenlands i vinterhalvåret. Bare så synd man ikke kan planlegge for fint og varmt vær om sommeren i Norge 😉

error: Content is protected !!