Godt nyttår!

godt nytt år

Nordmenn reiser bort for å feire nyttår. Det vil si: noen av oss. Og vi blir visst flere. 

I følge Ticket Feriereiser drar 10 % flere nordmenn bort for å feire nyttår i utlandet i år, sammenlignet med i fjor.

London skal være den mest populære nyttårsdestinasjonen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært i London. Bare i løpet av i år har det blitt tre turer, både for business og for pleasure. Men å feire nyttår der, er ikke en av dem.

Min foretrukne måte å gå et nytt år i møte er sammen med min kjære, fortrinnsvis et varmt sted, der jeg kan sitte med tærne i sanden, kjenne fønvinden leke seg i håret, se ut mot horisonten og reflektere over året som har vært og legge planer og nye drømmer for året som kommer.

Som vi gjorde i fjor, da vi sendte opp lyslykter sammen med omanere og gjester i Muskat i Oman. Som vi tidligere har gjort sammen med thaier og turister i Thailand. Vi har også startet et nytt år under den afrikanske sol på Mairitius. Der ble vi overrasket av nyttårssyklonen Bajisa som slo til på øya første nyttårsdag …

Vi har også gått et nytt år i møte blant skyskrapere og fyrverkeri i Hong Kong. I Milano var det asiatisk gourmetmat og hell og lykke servert i form av linser og contechino, like før rakettene ble skutt i været over Piazza del Duomo.

Jeg ble nylig intervjuet av Dagsavisen om reisetips for nyttårsfeiring i utlandet. Hvilke tips jeg og reiseekspertene fra Magasinet Reiselyst og Vagabond delte til nyttårsfeiring i utlandet, kan du lese her. 

I år falt valget på Sri Lanka. Etter et par spennende dager i og rundt Unesco-byen Galle, valgte vi å avrunde 2015 og starte 2016 på stranda. Reisetips og -opplevelser fra Sri Lanka skal jeg komme nærmere tilbake til på nyåret. Først vil jeg ha noen dager ferie, før jeg går videre inn i research-fasen jeg har planlagt her på øya like sør for India.

> En oppsummering av fjorårets reiseopplevelser finner du her 

Med ønske om et riktig godt nytt (reise)år til deg og dine! 

Hvordan feiret du nyttår i år?

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *