Godt nyttår!

Nordmenn reiser bort for å feire nyttår. Det vil si: noen av oss. Og vi blir visst flere. 

I følge Ticket Feriereiser drar 10 % flere nordmenn bort for å feire nyttår i utlandet i år, sammenlignet med i fjor.

London skal være den mest populære nyttårsdestinasjonen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært i London. Bare i løpet av i år har det blitt tre turer, både for business og for pleasure. Men å feire nyttår der, er ikke en av dem.

Min foretrukne måte å gå et nytt år i møte er sammen med min kjære, fortrinnsvis et varmt sted, der jeg kan sitte med tærne i sanden, kjenne fønvinden leke seg i håret, se ut mot horisonten og reflektere over året som har vært og legge planer og nye drømmer for året som kommer.

Som vi gjorde i fjor, da vi sendte opp lyslykter sammen med omanere og gjester i Muskat i Oman. Som vi tidligere har gjort sammen med thaier og turister i Thailand. Vi har også startet et nytt år under den afrikanske sol på Mairitius. Der ble vi overrasket av nyttårssyklonen Bajisa som slo til på øya første nyttårsdag …

Vi har også gått et nytt år i møte blant skyskrapere og fyrverkeri i Hong Kong. I Milano var det asiatisk gourmetmat og hell og lykke servert i form av linser og contechino, like før rakettene ble skutt i været over Piazza del Duomo.

Jeg ble nylig intervjuet av Dagsavisen om reisetips for nyttårsfeiring i utlandet. Hvilke tips jeg og reiseekspertene fra Magasinet Reiselyst og Vagabond delte til nyttårsfeiring i utlandet, kan du lese her. 

I år falt valget på Sri Lanka. Etter et par spennende dager i og rundt Unesco-byen Galle, valgte vi å avrunde 2015 og starte 2016 på stranda. Reisetips og -opplevelser fra Sri Lanka skal jeg komme nærmere tilbake til på nyåret. Først vil jeg ha noen dager ferie, før jeg går videre inn i research-fasen jeg har planlagt her på øya like sør for India.

Med ønske om et riktig godt nytt (reise)år til deg og dine! 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
  1. Hei Marianne
    Det var en strålende start på det nye året – og et riktig spennende og variert reisemål. Tilbake i vinter-Norge igjen, nå … 🙂 Jeg håper du har hatt en fin start på det nye året også!

error: Content is protected !!