Påskeferie – den ultimate ferien?

Påskeferie er for mange den ultimate ferien, med flere helligdager og inneklemte hverdager. For påsken stiller ingen krav, ingen forventninger, ingen plikter. Den bare er, med sine fridager og stengte butikker.

Det vil si: for oss som ikke markerer høytiden, ikke jobber skift eller på annet vis har plikter akkurat når resten av Norge har tatt ferie.

For oss arbeidstakere med kontorjobb betyr det også flere dager sammenhengende fri og anledning til å ta en opp mot 10 dager lang ferie, uten at det påvirker fremdriften på jobben. De aller fleste rundt oss har jo også ferie!

Selv om veldig mange velger å bli hjemme i byen eller kanskje tradisjonen tro drar til hytta på fjellet, er det også en god del nordmenn som reiser utenlands nettopp i påsken.

London: blomstring i London
Det er alltid hyggelig å møte våren i London

Alternative påskedestinasjoner

Men påsketiden er riktignok den mest religiøst betonte, med tradisjonsrike pilegrimsferder, prosesjoner og gudstjenester. Dette har også blitt en severdighet i visse deler av blant annet Spania. Les mer om Semana Santa, den hellige uken, her. Andre reiser kanskje på en slags pilegrimsferd til Jerusalem. Les mer om påsketur til Jerusalem her 

Selv har jeg også tilbrakt påskeferien i Japan, med besøk i Tokyo, Kyoto, Hiroshima og Narita. Et annet år gikk turen til Marokko, med en stopp i Marrakech, Imlil og Ourikadalen.

Jeg har også lagt påskeferien i Jerusalem, Betlehem og Tel Aviv, noe som definitivt var en både lærerik og spennende reise.  Og selv om mange gjerne velger seg Italia og Spania for påske, finnes det områder som ikke er veldig overfylt med turister så tidlig på forsommeren. Sardinia og Amalfi-kysten er fortsatt veldig rolig da, mens i Madrid er det etter min erfaring langt mer livlig nettopp i påsken, med store prosesjoner gjennom gatene.

Påskeferien har også ført meg til New York og Washington DC, på tur sammen med mine foreldre. Vi benyttet anledningen til å møte kjente og kjære venner over there, så det ble et gjensyn ikke bare med to storbyer jeg kjenner ganske godt, men også med folk jeg ikke har sett på en stund. 

Reiselykke i New York

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Mange flotte reisemål! Vi er i grunn ganske heldige som har de fridagene vi har i påsken, selv om jeg nesten alltid har prioritert å være på fjellet eller hjemme å jobbe disse røddagene. I år er inget unntak, da står jobbing og samvær med venner på programmet. 🙂 Ønsker dere en riktig god tur til USA! Vil tro det blir en herlig opplevelse for foreldrene dine. 😀

error: Content is protected !!